Truskawki wodzą nas na pokuszenie i smakiem, i zapachem. W połączeniu z łososiem idealnie komponują się z delikatnym makaronem. Danie nie obciąży naszego żołądka, przez co będziemy mieć siły na trochę ruchu ;-)
liczba porcji: 2 czas: 30 minut poziom: łatwy
Składniki:
- 100 g makaronu świderki
- 300 g świeżego łososia
- 4 truskawki
- 1 ząbek czosnku
- 100 g śmietany 18%
- sól, pieprz do smaku
- 1 łyżka oliwy z oliwek
1. Makaron gotujemy al. dente.
2. Rybę myjemy, usuwamy ości oraz skórę.
3. Kroimy na małe kawałki.
3. Kroimy na małe kawałki.
4. Truskawki myjemy, usuwamy szypułki i kroimy w kostkę.
5. Czosnek obieramy z łupin i kroimy w cienkie plasterki.
6. Podsmażamy w rozgrzanym rondelku z oliwą i dodajemy rybę.
7. Smażymy tak długo, aż ryba będzie miękka.
6. Podsmażamy w rozgrzanym rondelku z oliwą i dodajemy rybę.
7. Smażymy tak długo, aż ryba będzie miękka.
8. Do gotowej ryby dodajemy śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem, a następnie wrzucamy ugotowany makaron.
9. Całość mieszamy.
9. Całość mieszamy.
10. Przekładamy do miseczek i dorzucamy truskawki.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz