Zielono mi! Czyli cykl wpisów z naszymi propozycjami na zielone koktajle, tak teraz modne. Zawierają mnóstwo witamin, o które tak ciężko zimą. Polecamy napoje z owocami i warzywami. Same co dziennie miksujemy dla siebie te cuda, więc chcemy się z Wami nimi podzielić. A kto wie, może ktoś dzięki tym wpisom będzie miksował z nami?
Jarmuż ma charakterystyczny smak. Może nie każdemu posmakować, dlatego polecam spróbować z jednym koktajlem i zdecydować czy wolicie szpinak, który tak na prawdę nie wpływa na smak, albo czy wybieracie jarmuż.
Składniki na 500 ml koktajlu:
- dojrzały banan
- pomarańcz
- garść szpinaku/jarmużu
- woda mineralna
Wszystkie składniki dokładnie myjemy, kroimy w mniejsze kawałki i wrzucamy do blendera. Miksujemy dolewając wodę, aby uzyskać pożądaną konsystencję.
Najlepiej pić na świeżo, choć jeśli chcecie wziąć do pracy to uważam, że można przygotować go wieczorem.
Przechowujemy w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz