Filet z kurczaka pod majonezową pierzynką to pomysł na nudne kotlety. Dzięki połączeniu płatków kukurydzianych z majonezem nasze mięso jest soczyste, a marynata ziołowa dodaje aromatycznego zapachu. Postaw na eksperymentalna kuchnię! :)
czas : 30 minut porcji: 2 poziom:
łatwy
Składniki:
- 2 filety z kurczaka
- 1 łyżka majonezu
- Garść płatków kukurydzianych
- Starty ser
- Sól, pieprz, zioła prowansalskie
Krok po kroku:
- Filet z kurczaka myjemy i usuwamy błonki oraz chrząstki.
- Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
- W misce mieszamy majonez z płatkami kukurydzianymi oraz startym serem.
- Kurczaka kładziemy w naoliwionym naczyniu żaroodpornym, a na niego pierzynkę z majonezu.
- Całość zapiekamy 15/20 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni Celsjusza.
- Podajemy z ziemniakami puree oraz chrupkim burakiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz