czas : 30 minut porcji: 2 poziom: łatwy
Składniki:
- 2 plastry schabu
- natka pietruszki
- płatki owsiane
- łyżeczka papryki słodkiej
- 2 jajka
- pieprz, sól
- olej rzepakowy
Krok po kroku:
- Mięso myjemy i rozbijamy na cieńsze plastry.
- W misce mieszamy płatki owsiane z słodką papryką i natką pietruszki.
- W kolejnej misce roztrzepujemy jajka.
- Mięso solimy i pieprzymy.
- Następnie obtaczamy w jajku i w panierce.
- Mięso smażymy na złocisty kolor z obu stron.
- Po usmażeniu odkładamy na ręcznik papierowy w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu.
- Podajemy z świeżą sałatą lub sałatką z ziemniaków.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz