czwartek, 8 września 2016

Kotlet schabowy w owsianej panierce


czas : 30 minut          porcji: 2          poziom: łatwy

Składniki:
  • 2 plastry schabu
  • natka pietruszki
  • płatki owsiane
  • łyżeczka papryki słodkiej
  • 2 jajka
  • pieprz, sól
  • olej rzepakowy
Krok po kroku:
  1. Mięso myjemy i rozbijamy na cieńsze plastry.
  2. W misce mieszamy płatki owsiane z słodką papryką i natką pietruszki.
  3. W kolejnej misce roztrzepujemy jajka.
  4. Mięso solimy i pieprzymy.
  5. Następnie obtaczamy w jajku i w panierce.
  6. Mięso smażymy na złocisty kolor z obu stron.
  7. Po usmażeniu odkładamy na ręcznik papierowy w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu.
  8. Podajemy z świeżą sałatą lub sałatką z ziemniaków.
Smacznego.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz