Składniki:
- 650 ml mocnej kawy schłodzonej
- 400 g serka homogenizowanego naturalnego
- 3 łyżki cukru pudru
- 200 ml śmietany 30%
- 3 łyżeczki żelatyny + woda
- 2 wafelki Lusette o smaku cappuccino
Sposób przygotowania:
1. 2 łyżeczki żelatyny zalej wrzątkiem (tylko tyle wody, żeby żelatyna się rozpuściła) i zostaw do ostudzenia, ale żeby nadal była płynna.
2. Żelatynę wlej do 500 ml kawy, dokładnie wymieszaj i przelej do szklanek. Włóż do lodówki aż stężeje.
3. Łyżeczkę żelatyny rozpuść jak powyżej.
4. Wlej do serka homogenizowanego wymieszanego z 100 ml kawy i 2 łyżkami cukru pudru.
5. Przelej serek na galaretkę kawową (najpierw galaretka musi być stężała!).
6. Wafelki pokrój w kostkę i posyp deserek (parę zostaw do ozdoby).
7. Śmietanę ubij na sztywno z łyżką cukru pudru i ozdób nią deserek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz