niedziela, 30 lipca 2017

Makaron z musem truskawkowym, czyli słodkie fusilli

Słodkie fusilli, czyli makaron świderki obklejony gęstym, soczyście czerwonym sosem z świeżych truskawek. Idealne zarówno na obiad jak i na deser. Odpowiedni dla dorosłych i dzieci. Posmakuje każdemu. Najlepiej zrobić to danie właśnie teraz, kiedy truskawki są soczyste, słodkie i aromatyczne


porcji: 2   czas przygotowania: 15 minut  poziom: łatwy

Składniki:

  • 250 g makaronu świderki
  • 500 g truskawek
  • 2 łyżki cukru
  • szczypta soli
  • ewentualnie biały twaróg

Sposób przygotowania:
1. Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie na al dente. Odcedź wodę.
2. Truskawki pozbądź szypułek, dokładnie umyj i zmiksuj z cukrem na gładki mus. Podgrzej w garnku.
3. Makaron polej sosem truskawkowym. Dla wzbogacenia smaku posyp twarogiem i podaj z miętą.

Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz