poniedziałek, 24 lipca 2017

Tortellini z bobem

Jest to moja propozycja na szybką kolację. Akurat wszystkie składniki były "resztkami" z poprzednich dni ;)


porcji: 2         poziom: łatwy         czas przygotowania: 20 min

Składniki:
  • 250 g tortellini ze szpinakiem i ricottą
  • 250 g bobu
  • 3 łyżki masła
  • 2 ząbki czosnku
  • garść startego żółtego sera
Sposób przygotowania:
  1. Bób ugotuj do miękkości w lekko solonej wodzie (ok 15 minut). Odcedź i obierz ze skórki.
  2. Tortellini ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
  3. Na patelni rozpuść masło i dodaj posiekany czosnek.
  4. Wrzuć na nią bób i tortellini. Wszystko dokładnie wymieszaj.
  5. Podawaj z potartym żółtym serem.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz