czas: 30 minut porcji: 3 poziom: łatwy
Składniki:
- 350 g łososia
- 2łyżki sosu Teriyaki
- 1 jajko
- 2 bułki hamburgerowe
- Sałata
- 1 pomidor
Sos:
- 1/2 długiego ogórka zielonego
- 100 g jogurtu naturalnego gęstego
Krok po kroku
- Łososia myjemy, usuwamy ości oraz skórę.
- W blenderze miksujemy rybę z dodatkiem sosu Teriyaki i jajkiem.
- Za pomocą wilgotnych dłoni formujemy kotlety. Mokre dłonie spowodują, że kotlety nie bedą się lepić do rąk.
- Na rozgrzanym grillu kładziemy rybę i grillujemy po kilka minut z każdej strony, aż łosoś będzie gotowy.
- Ogórka myjemy, usuwamy skórkę i trzemy na tarce i dużych oczkach.
- Startego ogórka mieszamy z jogurtem.
- Doprawiamy solą i pieprzem.
Wspaniałe.
OdpowiedzUsuńMiła odmiana po wołowych i kurczaczych...
:)