Ulubiony deser mojego Męża. Na zewnątrz pyszne ciasto czekoladowe, a w środku rozpływająca się czekolada. Do tego odrobina lodów waniliowych i gwarantowana chwila zapomnienia!
porcji: 4 czas: 25 min. poziom: średni
Składniki:
- 125 g czekolady gorzkiej
- 90 g masła
- 50 g cukru pudru
- 50 g mąki pszennej
- 3 jajka
1. Jajka ubijamy bardzo dokładnie z cukrem.
2. Czekoladę wraz z masłem rozpuszczamy na parze wodnej.
3. Do ubitych jajek dodajemy mąkę i ciepłą czekoladę. Mieszamy delikatnie, ale dokładnie.
4. Kokilki wysmarowane masłem wypełniamy masą.
5. Pieczemy 7 min. w 220 stopniach, opcja pieca góra-dół.
Podajemy na ciepło z ulubionymi owocami.
Smacznego!
uwielbiam ten płynny środek :)
OdpowiedzUsuń