Składniki:
- 700 g sera na sernik
- 500 g prażonych jabłek
- 200 g kruchych ciasteczek
- 100 g masła rozpuszczonego i ostudzonego
- 2 jajka
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
Dodatkowo:
- Piekarnik nagrzany z funkcją góra-dół
- Papier do pieczenia
- Mikser z misą
- Wrzątek
- Tortownicę o śr 16 cm
Sposób przygotowania:
1. Ciastka rozkrusz i połącz z rozpuszczonym masłem.
2. Tortownicę o średnicy 16 cm wyłóż papierem do pieczenia. Na to wyłóż połowę kruszonki i oblep nią dno. Włóż do lodówki na 30 minut.
3. Do pieca nagrzanego do 160 stopni (opcja góra-dół) włóż spód i podpiecz 15 min.
4. Ser połącz za pomocą miksera z jajkami i mąką. Krótko miksuj.
5. Wyłóż na podpieczony (może być jeszcze ciepły) spód.
6. Na ser wyłóż jabłka i posyp kruszonką.
7. Całość piecz 50 minut.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz