czwartek, 30 listopada 2017

Sernik z prażonymi jabłkami i ciasteczkową kruszonką


Składniki:
  • 700 g  sera na sernik
  • 500 g prażonych jabłek
  • 200 g kruchych ciasteczek
  • 100 g masła rozpuszczonego i ostudzonego
  • 2 jajka
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
Dodatkowo:
  • Piekarnik nagrzany z funkcją góra-dół
  • Papier do pieczenia
  • Mikser z misą
  • Wrzątek
  • Tortownicę o śr 16 cm
Sposób przygotowania:
1. Ciastka rozkrusz i połącz z rozpuszczonym masłem.
2. Tortownicę o średnicy 16 cm wyłóż papierem do pieczenia. Na to wyłóż połowę kruszonki i oblep nią dno. Włóż do lodówki na 30 minut.
3. Do pieca nagrzanego do 160 stopni (opcja góra-dół) włóż spód i podpiecz 15 min.
4. Ser połącz za pomocą miksera z jajkami i mąką. Krótko miksuj.
5. Wyłóż na podpieczony (może być jeszcze ciepły) spód.
6. Na ser wyłóż jabłka i posyp kruszonką.
7. Całość piecz 50 minut.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz