czwartek, 18 stycznia 2018

Pizza SALAMANKA


czas : 15 minut        porcji: 2    poziom: łatwy

Składniki:

  • ciasto na pizzę (przepis tutaj)
  • boczek
  • szynka
  • oliwki zielone
  • papryka
  • start zółty ser
  • koncentrat pomidorowy
  • odrobina wody
  • pieprz, bazylia, oregano

  1. Ciasto rozgniatamy dłońmi na wielkość blaszki.
  2. Paprykę myjemy, usuwamy nasiona i kroimy w drobna kostkę.
  3. Szynkę kroimy w kwadraciki.
  4. Boczek, jeśli mamy w całości to kroimy w cienkie plastry.
  5. Koncentrat pomidorowy mieszamy z wodą, bazylią, oregano, i pieprzem.
  6. Ciasto smarujemy sosem. Rozkładamy równomiernie ser.
  7. Układamy boczek, szynkę, paprykę i oliwki.
  8. Pieczemy w nagrzanym piecu na najwyższej półce w temperaturze 250 stopni z termoobiegiem przez 8 minut – cały czas kontrolujemy, najwyżej dopiekamy jeszcze 2 minuty.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz