sobota, 12 maja 2018

Serce z parówki i jajka


Składniki:
  • Parówki (takie z dobrym składem)
  • Jajka
  • Tłuszcz do smażenia
Dodatkowo:
  • Patelnia
  • Deska
  • Nóż
Krok po kroku:
  1. Parówkę przecinamy wzdłuż, tak aby zostawić w całości końcówkę, ok. 1,5 cm. Parówkę zginamy i tworzymy kształt serca. Drugi nacięty koniec parówki łączymy ze sobą za pomocą wykałaczki.
  2. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i delikatnie przekładamy parówkę. Do wnętrza serca wbijamy jajko i podsmażamy, na małym ogniu, aż jajko się zetnie. Następnie przewracamy na drugą stronę i chwilę podsmażamy.
  3. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

1 komentarz:

  1. miło dostać takie serduszkowe śniadanie od Lubego/Lubej :)

    OdpowiedzUsuń