Chipsy z jarmużu
Składniki:
- Świeży jarmuż w łodygach lub w kawałkach
- Oliwa
- Ewentualnie sól
Dodatkowo:
- Ręcznik papierowy
- Blacha z piekarnika
- Mata silikonowa lub papier do pieczenia
- Piekarnik nagrzany do 160 st C z funkcją termoobieg
Kork po kroku:
- Jarmuż myjemy. Usuwamy stwardniałe łodyżki i przekładamy do miski, gdzie skraplamy oliwą
- Wykładamy na blachę z piekarnika, która jest wyłożona mata silikonowa lub papierem do pieczenia i pieczemy ok 10 min lub tak długo, aż listki będą chrupkie. Długość pieczenia zależy od piekarnika. Pamiętaj, aby liście nie nachodziły na siebie, ale leżały płasko.
- Na koniec wykładamy na talerz, miseczki i doprawiamy solą lub innymi ulubionymi przyprawami.
Zajadamy się do woli ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz