sobota, 23 czerwca 2018

Chipsy z jarmużu

Składniki:
  • Świeży jarmuż w łodygach lub w kawałkach
  • Oliwa
  • Ewentualnie sól
Dodatkowo:
  • Ręcznik papierowy
  • Blacha z piekarnika
  • Mata silikonowa lub papier do pieczenia
  • Piekarnik nagrzany do 160 st C z funkcją termoobieg
Kork po kroku:
  1. Jarmuż myjemy. Usuwamy stwardniałe łodyżki i przekładamy do miski, gdzie skraplamy oliwą
  2. Wykładamy na blachę z piekarnika, która jest wyłożona mata silikonowa lub papierem do pieczenia i pieczemy ok 10 min lub tak długo, aż listki będą chrupkie. Długość pieczenia zależy od piekarnika. Pamiętaj, aby liście nie nachodziły na siebie, ale leżały płasko.
  3. Na koniec wykładamy na talerz, miseczki i doprawiamy solą lub innymi ulubionymi przyprawami.
Zajadamy się do woli  ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz