- 200 g bobu
- 150 g mascarpone
- 1/2 cebuli
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka soku z cytryny
- sól, pieprz
- koper
- olej do smażenia
Dodatkowo:
- Deska
- Garnek z wrzątkiem lub parowar
- Nóż
- Blender z kielichem
- patelnia
- Bób gotujemy we wrzątku przez 2-3 minuty. Studzimy i obieramy z łupin.
- Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę.
- W blenderze miksujemy bób z czosnkiem, sokiem z cytryny i mascarpone, do uzyskania gładkiej konsystencji.
- Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulę, aż będzie złocista.
- Dodajemy masę z blendera oraz drobno poszatkowany świeży koperek i dokładnie mieszamy.
- Na koniec doprawiamy solą i pieprzem.
- Do patelni dodajemy makaron i dokładnie mieszamy.
Sposób podania:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz