Ostatnim czasem zaczęłam lubić maślankę. Ot takie dziwne rzeczy ... :) Dlatego postanowiłam połączyć maślankę z moimi ukochanymi truskawkami. I w ten sposób powstała maślanka truskawkowa. Pamiętaj, aby użyć maślanki z dobrym składem. Dobra maślanka w swoim składzie nie powinna mieć mleka w proszku.
Czas: 15 min Ilość: 1 l Poziom: łatwy
Składniki:
- 1 l maślanki naturalnej
- 250 g truskawek
- 1 łyżka cukru
Dodatkowo:
- Miska
- Sito
- Nożyk
- Blender kielichowy
Krok po kroku:
- Truskawki myjemy w sicie i usuwamy szypułki.
- Do blendera dodajemy maślankę i truskawki. Całość miksujemy na gładką masę
- Jeśli lubimy słodką maślankę dodajemy cukier i jeszcze raz całość mieszamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz