wtorek, 4 września 2018

Maślanka truskawkowa

Ostatnim czasem zaczęłam lubić maślankę. Ot takie dziwne rzeczy ... :) Dlatego postanowiłam połączyć maślankę z moimi ukochanymi truskawkami. I w ten sposób powstała maślanka truskawkowa. Pamiętaj, aby użyć maślanki z dobrym składem. Dobra maślanka w swoim składzie nie powinna mieć mleka w proszku.


Czas:  15 min         Ilość: 1 l          Poziom: łatwy

Składniki:
  • 1 l maślanki naturalnej
  • 250 g truskawek
  • 1 łyżka cukru
Dodatkowo:
  • Miska
  • Sito
  • Nożyk
  • Blender kielichowy
Krok po kroku:
  1. Truskawki myjemy w sicie i usuwamy szypułki.
  2. Do blendera dodajemy maślankę i truskawki. Całość miksujemy na gładką masę
  3. Jeśli lubimy słodką maślankę dodajemy cukier i jeszcze raz całość mieszamy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz