Składniki:
- 250 ml mleka
- 125 g masła, rozpuszczonego
- 300 g mąki
- 100 g czekolady
- 100 g cukru
- 40 g kakao
- 2 jajka
- 2 szklanki pure dyni
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka przyprawy do piernika
- Mikser z misą
- Łopatka silikonowa
- Łyżeczka
- Łyżka
- Piekarnik nagrzany do 180 st C
- Blacha z piekarnika
- Foremka na muffiny + papilotki
- Deska
- Nóż
- Sito
- Piekarnik nagrzewamy do 180 st C z funkcją grzania góra-dół.
- W misie miksera ubijamy jaja z cukrem na puszystą pianę.
- Dodajemy masło i mieszamy.
- Dodajemy przesianą mąkę, sodę, proszek do pieczenia, przyprawę do piernika, kakao oraz pure z dyni. Całość mieszamy do połączenia się składniki.
- Dodajemy etapami mleko ciagle mieszając.
- Na koniec dodajemy drobno posiekana czekoladę i mieszamy.
- Foremkę na muffiny wykładamy papilotkami i napełniamy masą na wysokość 3/4 papilotki.
- Pieczemy w piekarniku przez ok 20 min, do uzyskania suchego patyczka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz