Czas: 20 min porcji: 1 poziom: łatwy
Składniki:
Ciasto- 4 łyżki mąki owsianej
- 2 jajka
- 1 łyżka kakao/karobu
- cukier/syrop klonowy/miód
- olej koksowy
Nadzienie
- 100 g twarogu
- 1 łyżeczka jogurtu naturalnego
Dodatkowo:
- Patelnia
- 2 miski
- Trzepaczka
- Łopatka silikonowa do odwracania omletu
- Pędzelek silikonowy do smarowania
Krok po kroku:
- Jajka przelewamy wrzątkiem.
- W misce, za pomocą trzepaczki, łączymy jajka z mąką i kakao. Dodajemy odrobinę ulubionego słodzidła.
- Na rozgrzaną patelnię dodajemy odrobinę oleju i połowę porcji ciasta.
- Smażymy tak długo, aż wierzch ciasta zacznie się ścinać. Odwracamy na drugą stronę i jeszcze chwilę smażymy.
- Tak samo czynimy z drugą porcją ciasta.
- W międzyczasie w drugiej misce łączymy twaróg z jogurtem. Możemy dodać trochę cukru, aby było słodsze, jednak nie jest to konieczne.
Sposób podania:
Na talerz wykładamy placka i smarujemy twarogiem. Wykładamy kolejny placek. Wierzch posypujemy startą czekoladą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz