Składniki:
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 szklanka ugotowanej na sypko kaszy jaglanej
- 1 jajko
- szklanka mleka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 100 g sera z pleśnią
- garść świeżego szpinaku
Sposób przygotowania:
1. Szpinak pokrój drobno, ser pokrój w drobną kostkę.
2. Do miski dodaj mąkę, kaszę, sodę, proszek, jajko, mleko, ser i szpinak.
3. Całość wymieszaj na gładką masę i przelej do foremek.
4. Piecz minut w 200 stopniach, opcja pieca góra-dół, przez ok 20 minut (najlepiej sprawdź patyczkiem, jeśli wbijesz go i wyciągniesz i będzie suchy to znaczy że będziesz mógł wyciągnąć z piekarnika).
Podawaj lekko ciepłe, idealne z sosem czosnkowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz