czas: 40 minut porcji: 12 szt. poziom: łatwy
Składniki:
- 130g mąki pełnoziarnistej żytniej
- Szczypta soli
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/3 szklanki cukru
- 220g jogurtu greckiego light
- 80ml oleju
- 1 jajko
- 2 tabliczki czekolady
1. Suche składniki mieszamy w jednej misce, a mokre w drugiej.
2. Delikatnie łączymy składniki mokre z suchymi i dodajemy drobno posiekaną czekoladę.
3. Foremki/papilotki uzupełniamy do ¾ wysokości.
4. Pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
5. Koniecznie sprawdź patyczkiem czy ciasto w środku się upiekło.
2. Delikatnie łączymy składniki mokre z suchymi i dodajemy drobno posiekaną czekoladę.
3. Foremki/papilotki uzupełniamy do ¾ wysokości.
4. Pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
5. Koniecznie sprawdź patyczkiem czy ciasto w środku się upiekło.
Smacznego.
___________________________________________________
1. Suche składniki mieszamy w jednej misce, a mokre w drugiej.
___________________________________________________
1. Suche składniki mieszamy w jednej misce, a mokre w drugiej.
2. Delikatnie łączymy składniki mokre z suchymi i dodajemy drobno posiekaną czekoladę.
3. Foremki/papilotki uzupełniamy do ¾ wysokości.
4. Pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
5. Koniecznie sprawdź patyczkiem czy ciasto w środku się upiekło.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz