poniedziałek, 8 lutego 2016

Pizza wiejska

czas : 15 minut          porcji: 2                               poziom: łatwy

Składniki:

  •  gotowe ciasto na pizzę 
  • 3 garście żółtego sera
  • plasterki kiełbasy, boczku
  • ogórek kiszony
  • 2 pieczarki
  • ½ cebuli
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka oliwy
  • 1 łyżeczka wody
  • szczypta oregano, bazylii, soli, pieprzu

Krok po kroku:

  1. Ciasto rozgniatamy dłońmi na wielkość blaszki.
  2. Koncentrat mieszamy z wodą, oliwą, bazylią, solą, pieprzem i oregano. 
  3. Ciasto smarujemy sosem pomidorowym, na to sypiemy równomiernie ser, kładziemy plasterki kiełbasy, boczku, pieczarek, ogórka kiszonego i piórka cebuli.
  4. Pieczemy w nagrzanym piecu na najwyższej półce w temperaturze 250 stopni z termoobiegiem przez 8 minut – cały czas kontrolujemy, najwyżej dopiekamy jeszcze 2 minuty.

Smacznego.








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz