Składniki:
- gotowe ciasto na pizzę
- 3 garście żółtego sera
- plasterki kiełbasy, boczku
- ogórek kiszony
- 2 pieczarki
- ½ cebuli
- 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczka oliwy
- 1 łyżeczka wody
- szczypta oregano, bazylii, soli, pieprzu
Krok po kroku:
- Ciasto rozgniatamy dłońmi na wielkość blaszki.
- Koncentrat mieszamy z wodą, oliwą, bazylią, solą, pieprzem i oregano.
- Ciasto smarujemy sosem pomidorowym, na to sypiemy równomiernie ser, kładziemy plasterki kiełbasy, boczku, pieczarek, ogórka kiszonego i piórka cebuli.
- Pieczemy w nagrzanym piecu na najwyższej półce w temperaturze 250 stopni z termoobiegiem przez 8 minut – cały czas kontrolujemy, najwyżej dopiekamy jeszcze 2 minuty.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz