Składniki:
- gotowe ciasto na pizzę
- 3 garście żółtego sera
- pół kulki mozarelli
- Kilka plasterków szynki, salami, boczku
- parę oliwek
- ½ cebuli
- 2 pieczarki
- 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczka wody
- 1 łyżeczka oliwy
- bazylia, oregano, sól, pieprz
- Ciasto rozgniatamy dłońmi na wielkość blaszki.
- Koncentrat mieszamy z wodą, oliwą, bazylią, solą, pieprzem i oregano.
- Ciasto smarujemy sosem pomidorowym, na to sypiemy równomiernie ser, kładziemy szynkę, salami, boczek na zmianę. Poza tym kładziemy cebulę pokrojoną w piórka, pieczarki i oliwki pokrojone w plasterki i mozzarellę w pół krążki.
- Pieczemy w nagrzanym piecu w temperaturze 250 stopni z termoobiegiem na najwyższej półce przez 8 minut – cały czas kontrolujemy, najwyżej dopiekamy jeszcze 2 minuty.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz