poniedziałek, 8 lutego 2016

Pizza Roma


czas : 15 minut          porcji: 2                               poziom: łatwy

Składniki:

  • gotowe ciasto na pizzę
  • 3 garście żółtego sera
  • pół kulki mozarelli
  • Kilka plasterków szynki, salami, boczku
  • parę oliwek
  • ½ cebuli
  •  2 pieczarki
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka wody
  • 1 łyżeczka oliwy
  • bazylia, oregano, sól, pieprz
Krok po kroku:

  1. Ciasto rozgniatamy dłońmi na wielkość blaszki.
  2. Koncentrat mieszamy z wodą, oliwą, bazylią, solą, pieprzem i oregano.
  3. Ciasto smarujemy sosem pomidorowym, na to sypiemy równomiernie ser, kładziemy szynkę, salami, boczek na zmianę. Poza tym kładziemy cebulę pokrojoną w piórka, pieczarki i oliwki pokrojone w plasterki i mozzarellę w pół krążki.
  4. Pieczemy w nagrzanym piecu w temperaturze 250 stopni z termoobiegiem na najwyższej półce przez 8 minut – cały czas kontrolujemy, najwyżej dopiekamy jeszcze 2 minuty.

Smacznego.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz