środa, 1 czerwca 2016

Pizza farmerska


czas : 15 minut          porcji: 2                               poziom: łatwy

Składniki:
  • gotowe ciasto na pizzę
  • żółty ser pokrojony w grubsze słupki.
  • żółty ser potarty
  • filet z kurczaka
  • kukurydza z puszki
  • cebula
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka wody
  • 1 łyżeczka oliwy
  • sól, pieprz, oregano, bazylia,
  • curry, papryka słodka, ostra
  1. Ciasto rozgniatamy dłońmi na wielkość blaszki.
  2. Na brzegi układamy słupki żółtego sera i zawijamy.
  3. Koncentrat mieszamy z wodą, oliwą, bazylią, solą, pieprzem i oregano. 
  4. Kurczaka przyprawiamy solą, pieprzem, curry i paprykami. Kroimy w średniej wielkości plastry i podsmażamy na patelni grillowej.
  5. Ciasto smarujemy sosem pomidorowym, na to sypiemy równomiernie ser, kładziemy kurczaka, kukurydzę, cebulę pokrojoną w piórka.
  6. Pieczemy w nagrzanym piecu na najwyższej półce w temperaturze 250 stopni z termoobiegiem przez 8 minut – cały czas kontrolujemy, najwyżej dopiekamy jeszcze 2 minuty.
Smacznego.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz