niedziela, 6 listopada 2016

Naleśniki z kajmakiem, fistaszkami i bananami


porcji: 2     poziom: łatwy     czas przygotowywania: 30 minut

Składniki:
  • 250 ml mleka
  • 135 g mąki pszennej
  • 1 jajko
  • łyżka oleju rzepakowego
  • łyżeczka cukru waniliowego
  • nutella
  • puszka masy kajmakowej
  • 4 garście orzeszków ziemnych, solonych
  • 2 banany
1. Do miski przekładamy mleko, mąkę pszenną, jajko, olej, cukier waniliowy. Dokładnie miksujemy na gładką masę. Ciasto odstawiamy na bok.
2. Banany kroimy w plasterki.
3. Masę kajmakową przekładamy do garnuszka i podgrzewamy do rozpuszczenia (tak, żeby dało się ją rozsmarować). Często mieszamy, żeby się nie przypaliło.
4. Naleśniki smażymy na suchej patelni na złoty kolor z obu stron.
7. Jedną stronę naleśników smarujemy nutellą, drugą masą kajmakową, na środek kładziemy plasterki bananów i pół garści orzeszków ziemnych. Całość zwijamy,

Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz