porcji: 2 poziom: łatwy czas przygotowywania: 30 minut
Składniki:
- 250 ml mleka
- 135 g mąki pszennej
- 1 jajko
- łyżka oleju rzepakowego
- łyżeczka cukru waniliowego
- nutella
- puszka masy kajmakowej
- 4 garście orzeszków ziemnych, solonych
- 2 banany
1. Do miski przekładamy mleko, mąkę pszenną, jajko, olej, cukier waniliowy. Dokładnie miksujemy na gładką masę. Ciasto odstawiamy na bok.
2. Banany kroimy w plasterki.
3. Masę kajmakową przekładamy do garnuszka i podgrzewamy do rozpuszczenia (tak, żeby dało się ją rozsmarować). Często mieszamy, żeby się nie przypaliło.
3. Masę kajmakową przekładamy do garnuszka i podgrzewamy do rozpuszczenia (tak, żeby dało się ją rozsmarować). Często mieszamy, żeby się nie przypaliło.
4. Naleśniki smażymy na suchej patelni na złoty kolor z obu stron.
7. Jedną stronę naleśników smarujemy nutellą, drugą masą kajmakową, na środek kładziemy plasterki bananów i pół garści orzeszków ziemnych. Całość zwijamy,
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz