czas : 15 minut porcji: 2 poziom: łatwy
Składniki:
- gotowe ciasto na pizzę
- 3 garście żółtego sera
- 3 pieczarki pokrojone w plastry
- plastry boczku
- ½ cebuli pokrojonej w pół plastry
- 2 łyżki śmietany 30%
- ząbek czosnku
- sól, pieprz, bazylia, oregano
- Ciasto rozgniatamy dłońmi na wielkość blaszki.
- Śmietanę mieszamy z bazylią, oregano, rozdrobnionym czosnkiem, solą i pieprzem.
- Ciasto smarujemy sosem, na to sypiemy równomiernie ser, kładziemy boczek, pieczarki i cebulę.
- Pieczemy w nagrzanym piecu w temperaturze 250 stopni z termoobiegiem na najwyższej półce przez 8 minut – cały czas kontrolujemy, najwyżej dopiekamy jeszcze 2 minuty.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz