wtorek, 7 lutego 2017

Pizza carbonara


czas : 15 minut          porcji: 2                               poziom: łatwy

Składniki:
  • gotowe ciasto na pizzę
  • 3 garście żółtego sera
  • 3 pieczarki pokrojone w plastry
  • plastry boczku
  • ½ cebuli pokrojonej w pół plastry
  • 2 łyżki śmietany 30%
  • ząbek czosnku
  • sól, pieprz, bazylia, oregano
Krok po kroku:

  1. Ciasto rozgniatamy dłońmi na wielkość blaszki.
  2. Śmietanę mieszamy z bazylią, oregano, rozdrobnionym czosnkiem, solą i pieprzem.
  3. Ciasto smarujemy sosem, na to sypiemy równomiernie ser, kładziemy boczek, pieczarki i cebulę. 
  4. Pieczemy w nagrzanym piecu w temperaturze 250 stopni z termoobiegiem na najwyższej półce przez 8 minut – cały czas kontrolujemy, najwyżej dopiekamy jeszcze 2 minuty.

Smacznego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz