Lekka sałatka na piknik i grilla. Zjedzą nawet dzieciaki ze względu na makaron kokardki :) Mój Starszak się zajadał :) Różowa rzodkiewka, zielony szpinak i czerwone pomidory dodają kolory, dzięki czemu sałatka przypomina wiosnę :)
- 200 g makaronu kokardki
- 50 g świeżego szpinaku baby
- 5 główek rzodkiewki czerwonej
- 2 szt cebulek dymek
- 2 zielone cebulki
- Kilka suszonych pomidorów + olej
- Sól, pieprz, bazylia
Potrzebne:
- Garnek
- Deska
- Obieraczka do warzyw
- Nóż
- Miska
- Łyżka
- Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu.
- Szpinak myjemy, usuwamy ogonki, suszymy i kroimy w paseczki.
- Rzodkiewki myjemy i kroimy w talarki.
- Zieloną cebulkę kroimy w drobne krążki.
- Cebulę dymkę kroimy w piórka.
- Suszone pomidory kroimy w słupki.
- Dodajemy 3 łyżki oleju z suszonych pomidorów.
- Doprawiamy sola, pieprzem i bazylią.
Smacznie :-)
OdpowiedzUsuń