czas: 10 min + czas pieczenia ilość: 30 szt. poziom: łatwe
Składniki:
- 280 g mąki pszennej
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki soli
- 100 g masła
- 3/4 szklanki kakao
- 1 szklanka cukru
- 2/3 szklanki maślanki
- 2 szklanki posiekanej czekolady mlecznej
Sposób przygotowania:
- Masło roztapiamy w garnuszku.
- Mąkę wymieszamy z proszkiem i solą.
- Do miski dodajemy ciepłe masło, kakao, dodaj cukier, maślankę . Miksujemy na gładką masę.
- Na koniec wsypujemy powoli mąkę - łączymy za pomocą miksera.
- Dodajemy posiekaną czekoladę i mieszamy za pomocą szpatułki.
- Klejące i gęste ciasto nakładamy łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pozostawiamy spore odstępy, bo rosną.
- Piecz w 180 stopniach, z opcją pieca góra-dół, bez termoobiegu, przez 11 minut. Zostawiamy do przestygnięcia.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz