Nazwa przewrotna polskie sajgonki, a tak na prawdę to parówki w toście i smażone na głębokim tłuszczu. Przekąskę można podać z ulubionym sosem lub sałatką. Idealne do meczu i piwa.
porcji: 2 czas: 20 min. poziom: łatwy
Składniki:
- 6 kromek chleba tostowego
- 3 parówki
- 6 plastrów sera żółtego
- 2 jajka
- bułka tarta
- ulubione przyprawy
1. Chleb tostowy rozwałkuj cienko za pomocą wałka.
2. Parówki podziel na pół.
3. Na chleb ułóż plaster żółtego sera, na to połóż parówkę i zwijaj w roladkę.
4. Każdą sajgonkę obtocz w jajku (wymieszanym z ulubionymi przyprawami) i bułce tartej.
5. Smaż na głębokim oleju w 175 stopniach.
Polecam podać danie z sałatką i sosami np. czosnkowym, ketchupem lub ostrym.
wow, taki prosty a jaki efektowny pomysł :)
OdpowiedzUsuń