czas : 15 minut porcji: 2 poziom: łatwy
Składniki:
- ciasto na pizzę (przepis tutaj)
- peperoni
- pieczarki
- papryka
- cebula
- żółty ser starty
- koncentrat pomidorowy
- odrobina wody
- pieprz, bazylia, oregano
- Ciasto rozgniatamy dłońmi na wielkość blaszki.
- Koncentrat pomidorowy mieszamy z wodą, bazylią, oregano, i pieprzem.
- Paprykę myjemy, usuwamy gniazdo z pestkami i kroimy w drobną kostkę.
- Cebulę obieramy z łupin i kroimy w cienkie piórka.
- Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki.
- Ciasto smarujemy sosem. Rozkładamy równomiernie żółty ser. Układamy peperoni, cebulę, paprykę i pieczarki.
- Pieczemy w nagrzanym piecu na najwyższej półce w temperaturze 250 stopni z termoobiegiem przez 8 minut – cały czas kontrolujemy, najwyżej dopiekamy jeszcze 2 minuty.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz