wtorek, 12 grudnia 2017

Kruche ciasteczka z karobem

Przedstawiam Wam ciastka dla dzieci. Ja piekłam bez cukru i nawet 6latek, który uwielbia słodkie się nimi zajadał. Zrobiłam te ciastka z okazji pierwszych urodzin mojego syna, który nie może jeść słodkiego (do 1. roku życia dziecko nie powinien jeść produktów dosładzanych i dosalanych). Bardzo mu one smakowały. Wyjątkowości tym ciastkom daje karob zamiast kakao. Jeśli chcecie je zrobić dla Was dodajcie po prostu cukier.



ilość: 30 szt poziom: łatwe czas: 15 min

Składniki:

  • 120 g masła zimnego
  • 150 g mąki pszennej
  • opcjonalnie 2 łyżki cukru pudru bądź syropu klonowego
  • 1 łyżeczka karobu
Sposób przygotowania:
1. Wszystkie składniki połączyć rękoma lub za pomocą malaksera.
2. Uformować wałek i włożyć do lodówki na pół godziny.
3. Po tym czasie odcinać krążki i spłaszczać widelce.
4. Piecz 15 minut w 180 stopniach opcja pieca góra-dół.
Studzić na kratce.

Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz