niedziela, 8 lipca 2018

Jagodowe placki z mąki kokosowej na kefirze


Składniki:
  • 100 g mąki kokosowej
  • 400 g kefiru
  • 1 szklanka jagód leśnych
  • 4 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki oleju kokosowego rozpuszczonego
Dodatkowo
  • Patelnia z nie przywierającym dnem
  • Łopatka
  • Talerz 
  • Łyżka 

Krok po kroku:
  1. W misce łączymy ze sobą mąkę, kefir, jajka i proszek do uzyskania jednolitej masy. Na koniec dodajemy jagody, mieszamy delikatnie, aby owoce zostały w całości.
  2. Na mocno rozgrzanej patelni, za pomocą łyżki, nakładamy masę i smażymy ok 2 min z każdej strony.
  3. Placuszki podajemy z ulubionym słodzidłem (niekoniecznie), świeżymi listkami mięty i sezonowymi owocami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz