Zauważyłam, ze na naszym blogu jest niewiele tradycyjnych potraw. Dlatego postanowiłam wrócić do standardowych przepisów. Jednym z nich jest właśnie pasta z twarogu z rzodkiewką i ogórkiem. Rzadko też przygotowywałam takie potrawy, może dlatego, że w domu było mało chętnych do ich jedzenia. Ale teraz czas wrócić. Nareszcie mam z kim się dzielić tymi przysmakami. Moje maluchy zajadały się tą pastą aż uszy się trzęsły :) jak miło popatrzeć :)
Czas: 20 min. Porcji: 4 Poziom: łatwy
Składniki:
- 200 g twarogu
- 1/2 zielonego ogórka
- 4 rzodkiewki
- 1/2 pączku zielonej cebulki
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- Sól, pieprz
Dodatkowo:
- Deska
- Nóż
- Obieraczka lub nożyk do warzyw
- Talerz
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz