porcji: 2 czas: 50 min poziom: łatwy
Składniki:
- połowa ciasta z tego przepisu
- 400 g mięsa mielonego
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 100 g przecieru pomidorowego
- bazylia, oregano, papryka słodka, papryka ostra, kolendra
- olej rzepakowy
- 2 garście sera żółtego potartego
- 2 jajka
- szczypiorek/zielona cebulka
Sposób przygotowania:
1. Ciasto podzielić na dwie części i z każdej sformułuj kształt łódeczki.
2. Mięso mielone podsmaż z posiekaną cebulą, czosnkiem i przyprawami na oleju.
3. Zalej przecierem pomidorowym i duś do miękkości. Wymieszaj z serem.
4. Na ciasto wyłóż mięsne nadzienie. Na wierzch każdej łódeczki rozbij jedno jajko.
5. Całość piecz 20 minut, opcja pieca góra-dół 180 stopni.
Podawaj z posiekanym szczypiorkiem lub zieloną cebulką.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz