piątek, 12 kwietnia 2019

Czekoladowe kokosanki

Coś dla tych, którzy uwielbiają kokos i czekoladę. Lekko chrupiące na zewnątrz, mięciutkie w środku. Mniam!


ilość: poziom: łatwe czas przygotowania: 10 min.

Składniki:

  • 400 g mleka skondensowanego słodzonego
  • 120 g czekolady gorzkiej
  • 200 g wiórków kokosowych
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
Sposób przygotowania:
1. Mleko i czekoladę przełożyć do garnka i podgrzewać, aż wszystko dokładnie się połączy i rozpuści.
2. Dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać.
3. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładać za pomocą łyżeczki ciasto.
4. Piec 10 minut w 180 stopniach, opcja pieca góra - dół.
5. Studzić na kratce.

Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz