czas : 15 minut porcji: 2 poziom: łatwy
Składniki:
- gotowe ciasto na pizzę
- 3 garście żółtego sera
- pepperoni
- plastry boczku
- ½ cebuli pokrojonej w pół plastry
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczka wody
- 1 łyżeczka oliwy
- bazylia, oregano, sól, pieprz
- Ciasto rozgniatamy dłońmi na wielkość blaszki.
- Koncentrat mieszamy z wodą, oliwą, bazylią, solą, pieprzem i oregano.
- Ciasto smarujemy sosem pomidorowym, na to sypiemy równomiernie ser, kładziemy pepperoni, boczek i cebulę.
- Pieczemy w nagrzanym piecu w temperaturze 250 stopni z termoobiegiem na najwyższej półce przez 8 minut – cały czas kontrolujemy, najwyżej dopiekamy jeszcze 2 minuty.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz