poniedziałek, 12 sierpnia 2019

Pizza capricciosa


czas : 15 minut        porcji: 2    poziom: łatwy

Składniki:
  • gotowe ciasto na pizzę
  • kilka plastrów szynki
  • 3 pieczarki pokrojone w plastry
  • żółty ser starty
  • 2 łyżki śmietany 30%
  • ząbek czosnku
  • sól, pieprz, bazylia, oregano

  1. Ciasto rozgniatamy dłońmi na wielkość blaszki.
  2. Śmietanę mieszamy z bazylią, oregano, rozdrobnionym czosnkiem, solą i pieprzem.
  3. Ciasto smarujemy sosem śmietanowym. Rozkładamy równomiernie żółty ser. Układamy na zmianę szynkę i pieczarki.
  4. Pieczemy w nagrzanym piecu na najwyższej półce w temperaturze 250 stopni z termoobiegiem przez 8 minut – cały czas kontrolujemy, najwyżej dopiekamy jeszcze 2 minuty.
Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz