wtorek, 5 stycznia 2016

Ciasteczka owsiane

Jako, że zwracam uwagę na to co jem, mam dla Was dziś propozycję na ciastka bez glutenu, bez cukru, bez jajek. Czy są smaczne? Owszem. Mają swój inny, charakterystyczny smak, ale są pyszne. Idealne na przekąskę między głównymi posiłkami. Spróbujcie, robi się je szybko i równie szybko znikają.


czas : 40 minut          sztuk: 18                                poziom: łatwy

Składniki:

·        220 g płatków owsianych górskich
·        80 g żurawiny
·        30 g masła orzechowego (1 łyżka)
·        Dwie łyżki pestek słonecznika
·        300 g banana (3 sztuki)
·        Łyżeczka miodu

Wszystkie składniki przełóż do miski i dokładnie zblenduj na gładką masę. Z ciasta uformuj kuleczki i lekko je spłaszcz. Przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.

Piecz 20 minut w 180 stopniach opcja grzałka górna i dolna.

Wyciągnij na kratkę i zostaw do ostudzenia.

Smacznego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz