Jako, że zwracam uwagę na to co jem, mam dla Was dziś
propozycję na ciastka bez glutenu, bez cukru, bez jajek. Czy są smaczne?
Owszem. Mają swój inny, charakterystyczny smak, ale są pyszne. Idealne na
przekąskę między głównymi posiłkami. Spróbujcie, robi się je szybko i równie
szybko znikają.
czas : 40 minut sztuk:
18 poziom:
łatwy
Składniki:
·
220 g płatków owsianych górskich
·
80 g żurawiny
·
30 g masła orzechowego (1 łyżka)
·
Dwie łyżki pestek słonecznika
·
300 g banana (3 sztuki)
· Łyżeczka
miodu
Wszystkie składniki
przełóż do miski i dokładnie zblenduj na gładką masę. Z ciasta uformuj kuleczki i lekko je spłaszcz. Przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piecz 20 minut w 180
stopniach opcja grzałka górna i dolna.
Wyciągnij na kratkę i zostaw do ostudzenia.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz