poniedziałek, 8 lutego 2016

Pizza z kabanosem

Tym razem pizza dość podobna do wiejskiej, ale zamiast kiełbasy są kabanosy. Użyłam wieprzowych kabanosów, które uwielbiam. Są świetnie przyprawione, dzięki czemu dają pizzy wyjątkowy smak. Do tego cienkie plastry pieczarek, ogórek kiszony i żółty ser. Zapewne posmakują mężczyzną. Kto zrobi?








czas : 20 minut          porcji: 2           poziom: łatwy


Składniki:

1. Ciasto rozgniatamy dłońmi na wielkość blaszki.
2. Koncentrat mieszamy z wodą, oliwą, bazylią, solą, pieprzem i oregano.
3. Ciasto smarujemy sosem pomidorowym, na to sypiemy równomiernie ser, kładziemy plasterki kabanosów, ogórka kiszonego i plasterki pieczarek.
4. Pieczemy w nagrzanym piecu w temperaturze 250 stopni z termoobiegiem przez 8 minut – cały czas kontrolujemy, najwyżej dopiekamy jeszcze 2 minuty.

Smacznego.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz