porcji: 6 czas przygotowania: 45 minut poziom: łatwy
Składniki:
- 500 g schabu w plastrach
- 1 papryka żółta
- 1 papryka czerwona
- 1 papryka zielona
- 1 cukinia
- 2 ząbki czosnku
- 500 g pomidorów
- 1 szklanka wody/bulionu
- 2 łyżki musztardy francuskiej
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 2 łyżeczki słodkiej papryki mielonej
- 1 łyżeczka cukru
- 2 łyżki masła
- 4 łyżki śmietany 18%
- sól
- pieprz
- 1 pączek kopru
- olej
Sposób przygotowania:
- Mięso myjemy, osuszamy i solimy z obu stron.
- Kroimy w kostkę.
- Do garnka wlewamy olej, dodajemy mięso i podsmażamy.
- Czosnek obieramy z łupin i kroimy w plastry.
- Do mięsa dodajemy musztardę i czosnek oraz odrobinę oleju.
- Całość mieszamy.
- Pomidory myjemy, obieramy z skóry i kroimy w kostkę, a następnie dodajemy do mięsa.
- Cukinię, papryki i cebule kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa, całość mieszamy.
- Do garnka wlewamy wodę/bulion i dusimy ok. 30 min.
- Doprawiamy solą i mieloną papryką i dodajemy koncentrat.
- W osobnym naczyniu mieszamy odrobinę gulaszu z śmietaną, a następnie wlewamy do garnka i mieszamy.
- Podajemy z wcześniej przygotowanym makaronem.
Smacznego!
ależ pysznie:)
OdpowiedzUsuń