ilość: 30 sztuk poziom: ławy czas przygotowania: 15 minut + czas pieczenia
Składniki:
- 225 g gorzkiej czekolady
- 60 g masła
- 2/3 szklanki mąki pszennej
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki soli
- 2 jaja
- 3/4 szklanki brązowego cukru
- 400 g posiekanej czekolady (ja użyłam białą, gorzką i mleczną)
Sposób przygotowania:
1. 225 g czekolady rozpuść z masłem w kąpieli wodnej i zostaw do ostygnięcia.
2. Jaja ubij na puszystą masę z cukrem. Na koniec dodają czekoladę z masłem i dokładnie wymieszaj.
3. Następnie dodaj mąkę, proszek, sól i posiekaną czekoladę. Wymieszaj.
4. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia układaj po 1 łyżeczce ciasta zostawiając dość spore odstępy, ponieważ ciastka dość rosną i się rozpływają.
5. Piec nagrzej do 170 stopni i piecz 12 minut.
6. Po wyciągnięciu ciastka będą miały popękany, błyszczący wierzch, a w środku będą miękkie.
7. Zostaw do ostygnięcia i podawaj.
Smacznego.
Świetny pomysł! :)
OdpowiedzUsuńSą pyszne :)
OdpowiedzUsuń