wtorek, 12 listopada 2019

Pizza Peperoni


czas : 15 minut        porcji: 2    poziom: łatwy

Składniki:

  • ciasto na pizzę (przepis tutaj)
  • boczek
  • peperoni
  • kukurydza
  • start zółty ser
  • koncentrat pomidorowy
  • odrobina wody
  • pieprz, bazylia, oregano

  1. Ciasto rozgniatamy dłońmi na wielkość blaszki.
  2. Szynkę i boczek kroimy w małe kawałki.
  3. Koncentrat pomidorowy mieszamy z wodą, bazylią, oregano, i pieprzem.
  4. Ciasto smarujemy sosem. Rozkładamy równomiernie ser..
  5. Układamy boczek, szynkę i kukurydzę
  6. Pieczemy w nagrzanym piecu na najwyższej półce w temperaturze 250 stopni z termoobiegiem przez 8 minut – cały czas kontrolujemy, najwyżej dopiekamy jeszcze 2 minuty.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz